Popkonsulenterna

Utvecklingsbolaget BD Pop satsar ytterligare på Norrbottens musikliv genom att anställa två popkonsulenter som ska arbeta i länets kommuner för att stödja unga musiker, producenter och arrangörer.

Popkonsulenterna är BD Pops ögon, öron och muskler på plats ute i länet. Vårt arbete bygger på direktkontakt med det fria musiklivet, kommuner, studieförbund och andra aktörer. Genom samarbeten med dessa ska vi göra det möjligt för fler unga norrbottningar att arbeta med musik.

Baserat på de reella behov som finns ute i kommunerna så kommer talangutveckling, arrangörsstöd, utbildningar och såväl lokala som regionala projekt vara en del av vårat arbete.

Vi kommer även att jobba vidare med musikscenerna i Länet Live för att skapa fler speltillfällen i länet.

De två personer som anställts och ska dela på jobbet är väl kända inom länets musikkretsar och har erfarenheter från både nationella och internationella samarbeten.

Fredrik "Buffy" Johansson är 33 år och bor i Luleå. Han har turnerat runt världen som turnéledare och ljudtekniker åt Movits!, Alaska och Zacke. Han spelar hardcore i Borg 64 och är teknisk projektledare på gratisfestivalen Musikens Makt.

Elin Grunditz är 28 år. Hon kommer ursprungligen från Kalix men bor i Piteå. Kopplingen till hemstaden finns dock kvar genom hennes jobb som musiklärare på Kalix Folkhögskola. Hon spelar i Piteåbandet The Chickpeas Band.

Kontakt:

Fredrik Johansson
0920 - 28 08 63
fredrik@bdpop.se

Elin Grunditz
0920 - 28 08 64
elin@bdpop.se